Skolkurator

Ansök här (6 dagar kvar)
job advertisement image

Med hjärta, framtidstro och våra värdeord - engagemang, nyskapande och allas lika värde - arbetar vi tillsammans för att skapa resultat och nå vår vision; Skånes bästa kommun att bo och verka i 2025.

Visste du att vi har 9 av 10 medarbetare tycker att sitt arbete är meningsfullt?

Resursavdelningen består av tre enheter. Socialtjänstens utredningsenhet, Familjeenheten och Barn och elevstödsenheten. Verksamheterna inom Resursavdelningen präglas av ett aktivt, innovativt ledarskap och professionalitet med höga förväntningar på alla - barn, elever och medarbetare.

Arbetsuppgifter

Du tillhör organisatoriskt den centralt placerade Barn- och elevstödsenheten men har din arbetsplats på Carl Engström-gymnasiet som en av två skolkuratorer. I dina arbetsuppgifter som skolkurator är du med och utvecklar det främjande och förebyggande arbetet tillsammans med personal och ledning på gymnasiet.

Du bidrar med psykosocial kompetens inom elevhälsans arbete på individ- grupp- och organisationsnivå. Skolkuratorns uppdrag innebär att bidra till att eleven uppnår kunskapsmålen samt att undanröja hinder för elevers lärande.

Inom ditt uppdrag finns förutom nationella program även gymnasiesärkolan samt individuella program.

Vi förväntar oss att du har kunskap om skol- och sociallagstiftning samt god kunskap om samhällets olika stödsystem, myndigheter eller frivilliga organisationer och är bekväm i kontakterna med dem.

I dina arbetsuppgifter ingår också att arbeta tätt tillsammans med skolkuratorskollegor inom enheten för att hitta systematik i vårt kommunövergripande, kvalitetssäkrande arbete samt verka för likvärdighet och tillgänglighet i uppdraget.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har socionomexamen, eller en annan adekvat högskoleutbildning, och ser gärna att du har jobbat som skolkurator tidigare.

I rollen som skolkurator krävs det att du är strukturerad och ser till att förhålla dig till olika deadlines. Vidare är det viktigt att du känner dig trygg i din roll och har förmåga att stå upp för egna åsikter.

Eftersom du i ditt arbete kommer möta människor i olika sammanhang, är det av vikt att du är skicklig på att bygga förtroendefulla och respektfulla relationer med såväl elever, kollegor och vårdnadshavare.

Välkommen med din ansökan!

Övrig information

Med anledning av semestertider kan svar dröja något längre än vanligt.

I Eslövs kommuns arbetsgivarerbjudande har vi sammanställt tio goda anledningar till att välja oss som arbetsgivare. Ta del av det och läs mer om hur det är att arbeta i Eslövs kommun på vår hemsida; https://eslov.se/naringsliv-arbete/arbetsmarknad/lediga-jobb-i-kommunen/eslovs-kommun-som-arbetsgivare/

Medarbetare sökes under förutsättning att tjänsten inte måste tas i anspråk av redan anställd personal eller personer med företrädesrätt.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vid problem med ansökan var god kontakta Visma support 0771-693 693.

Inför rekryteringsarbetet har Eslövs kommun tagit ställning till önskvärda rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Enligt Lag (2013:852) om registerkontroll skall du vara beredd att lämna ett registerutdrag (högst ett år gammalt) ur polisens belastningsregister. Utdraget beställs av den arbetssökande själv från Rikspolisstyrelsen. Blankett kan hämtas på www.polisen.se eller på närmsta polisstation.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of eslov.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close popup window