Schemaspecialist till Vård och omsorg

Ansök här (4 dagar kvar)
job advertisement image

Med hjärta, framtidstro och våra värdeord - engagemang, nyskapande och allas lika värde - arbetar vi tillsammans för att skapa resultat och nå vår vision; Skånes bästa kommun att bo och verka i 2025.

I Eslövs kommun är vi med och utför Sveriges viktigaste jobb! Vårt uppdrag är att ständigt förbättra, vidareutveckla, säkra och förvalta välfärdssamhället och skapa en positiv effekt för brukare av våra tjänster, medborgare, näringslivet, besökare och platsen Eslöv.

Vi i Eslövs kommun erbjuder dig flexibla arbetstider, möjlighet till semesterdagstilläggsväxling och kompetensutveckling.

Arbetsuppgifter

Inom äldreomsorgen i Eslöv inrättar vi nu en ny tjänst som schemaspecialist. Tillsammans med dig som har kompetens gällande schemaläggning och schemaplanering tar vi nu nästa steg i införandet av heltidsorganisation utifrån vår bemanningshandbok och Heltid som norm. Som schemaspecialist är du direkt underställd äldreomsorgens verksamhetschef. Du kommer samarbeta med chefer och administratörer inom hela äldreomsorgen. Med din kunskap bidrar du till att stödja enhetschefer och administratörer vid schemaläggning utifrån fastlagt bemanningskrav. Målet är en optimal bemanning utifrån det behov som finns. Arbetet innebär att kvalitetssäkra och färdigställa verksamheternas scheman utifrån vår bemanningshandbok med fokus på bemanningsekonomi och behoven ute i verksamheten avseende både brukar- och medarbetarperspektiv.

Du kommer arbeta i en organisation där flera olika dygnet-runt verksamheter ingår vilket kräver förståelse och kunskap för såväl vård- och omsorgsboendes struktur som hemvårdens volymbaserade insatsverksamhet.

Som schemaspecialist kommer du att vara en expert på schemaläggning och skapa schemaförslag utifrån de riktlinjer som är framtagna och kunna agera konsultativt och proaktivt i dialog med verksamheten. I huvudsak kommer du arbeta med support och utbildning i schemaläggningssystemet men även med analys och förbättringsarbete. Andra arbetsuppgifter inom området kan komma att bli aktuella.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har ett intresse för schemaläggning och schemaplanering och som har praktisk erfarenhet av att göra schema för verksamheter inom vård och omsorg!

Vi söker dig som har en avklarad gymnasieutbildning. Du som söker har erfarenhet av schemaläggning och bemanningsplanering inom vård och omsorg och dygnet-runt verksamheter. Det är meriterande om du har en utbildning i bemanningsoptimering, logistik, arbetstidslagstiftning och/eller personalekonomi och vana av att använda systemstödet BeSched/E-Companion. Det är även meriterande om du tidigare har arbetat i en organisation där man har påbörjat införandet av Heltid som norm. I rollen är det viktigt att du kan uttrycka dig tydligt på svenska i såväl tal som skrift.

För oss är det viktigt att du har ett professionellt bemötande mot alla du möter i din vardag. Du har en mycket god kommunikationsförmåga där du kan anpassa din kommunikation efter situation och målgrupp. I din roll som schemaspecialist har du en förmåga att fånga upp och förstå behovet, och på ett pedagogiskt sätt möta detta utifrån lagar, regler och riktlinjer för att hitta en väg fram. För att lyckas i din roll ser vi att du tar stort ansvar för dina arbetsuppgifter och arbetar strukturerat och noggrant. Vidare är du en person som har lätt för att samarbeta och är lyhörd. Ett starkt driv och förmåga att se förbättringsmöjligheter är grundläggande förutsättningar för att lyckas i rollen. Vill du vara med och utveckla Vård och omsorgs arbetssätt med schemaplanering och vara med på vårt fortsatta arbete med införandet av Heltid som norm?

Välkommen med din ansökan!

Övrig information

I Eslövs kommuns arbetsgivarerbjudande har vi sammanställt tio goda anledningar till att välja oss som arbetsgivare. Ta del av det och läs mer om hur det är att arbeta i Eslövs kommun på vår hemsida; https://eslov.se/arbete-och-arbetsmarknad/jobba-hos-oss/kommunen-som-arbetsgivare/

Medarbetare sökes under förutsättning att tjänsten inte måste tas i anspråk av redan anställd personal eller personer med företrädesrätt.


För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vid problem med ansökan var god kontakta Visma support 0771-693 693.

Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Det innebär att vi inte behandlar din jobbansökan konfidentiellt. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Inför rekryteringsarbetet har Eslövs kommun tagit ställning till önskvärda rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of eslov.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close popup window