Rekryteringssamordnare till Eslövs kommun

Ansök här (22 dagar kvar)
job advertisement image

Med hjärta, framtidstro och våra värdeord - engagemang, nyskapande och allas lika värde - arbetar vi tillsammans för att skapa resultat och nå vår vision; Skånes bästa kommun att bo och verka i 2025.

Vill du få möjligheten att vara delaktig att utveckla och forma din roll? Vill du arbeta i ett drivet och ambitiöst team? Framför allt, vill du arbeta i en framåtlutande och förändringsbenägen kommun? Läs då vidare och varmt välkommen med din ansökan!

Arbetsuppgifter

För att kunna stötta våra förvaltningar och chefer i kommunen på bästa sätt är rollen som rekryteringssamordnare under förändring. Vi söker nu två nya medarbetare som vill arbeta med rekrytering och kompetensförsörjningsfrågor och som är intresserade av att vara med och utveckla en delvis ny roll i kommunen. En ny roll som innebär ett större ansvar i rekryteringsarbetet, kompetensförsörjningsarbetet och chefsstöd.

Inledningsvis kommer rollens främsta uppdrag vara att genom volymrekrytering stötta våra verksamheter med vikarieförsörjning. Det innebär att hålla dig uppdaterad av behovet på våra enheter, intervjua kandidater samt ta referenser och matcha kandidat med aktuella enheter. Du kommer tillsammans med kollegor på HR-avdelningen att stötta kommunens förvaltningar i att minska behovet av timvikarier och på så sätt frigöra tid för ett mer strategiskt arbete med rekrytering och kompetensförsörjning. Du jobbar tätt tillsammans med dina övriga kollegor och hittar gemensamma arbetssätt för att på bästa sätt stötta våra verksamheter.

Rollen kommer framöver att utvecklas mot att arbeta bredare med rekryterings- och kompetensförsörjningsfrågor. I enlighet med kompetensbaserade rekryteringsmodell vill vi kunna erbjuda ett kvalificerat stöd till kommunens chefer utifrån genomarbetade kravprofiler, annonser och första urval. Vår HR-avdelning ska röra sig i samklang med verksamheten och samhällets utmaningar och för att nå kandidater till bristyrken vill vi hitta nya arbetssätt för att locka kvalificerade sökande till Eslövs kommun. Vi stöttar kommunens förvaltningar genom hela processen med att rekrytera nya chefer till kommunen. Vi arbetar även tillsammans med förvaltningarna i deras arbete med kompetensförsörjningsplaner och aktiviteter kopplade till dessa.

Tillsammans med övriga kollegor på HR-avdelningen kan arbetsuppgifter inom områden som employer branding, marknadsföring av kommunen som arbetsgivare, kompetensplanering, utbildning m.m. bli aktuella.

Kvalifikationer

För att lyckas i rollen ser vi att du har en personalvetarutbildning eller annan utbildning som bedöms likvärdig. Vi ser gärna att du tidigare har arbetat med alla delar i en kompetensbaserad rekryteringsprocess. Så väl volymrekrytering som medarbetar- och chefsrekrytering.

Tjänsten omfattar många kontaktytor och intressenter vilket ställer krav på en mycket god kommunaktiv förmåga i både tal och skrift. Du har en hög integritet och skapar, genom ett lyhört och prestigelöst förhållningssätt, lätt förtroende hos både ledare, medarbetare och kandidater.

Samtidigt som du är självgående har du också förmågan och viljan att samarbeta med dina kollegor. Därför behöver du vara bra på att planera, strukturera och driva ditt eget arbete framåt och samtidigt vara en fena på att samarbeta för att nå gemensamma mål och resultat.
Ibland är arbetet händelsestyrt vilket ställer krav på att snabbt kunna skifta fokus och ställa om till ändrade förutsättningar med ett bibehållet positivt och konstruktivt förhållningssätt.

Övrig information

I Eslövs kommuns arbetsgivarerbjudande har vi sammanställt tio goda anledningar till att välja oss som arbetsgivare. Ta del av det och läs mer om hur det är att arbeta i Eslövs kommun på vår hemsida; https://eslov.se/arbete-och-arbetsmarknad/jobba-hos-oss/kommunen-som-arbetsgivare/

Medarbetare sökes under förutsättning att tjänsten inte måste tas i anspråk av redan anställd personal eller personer med företrädesrätt.


För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vid problem med ansökan var god kontakta Visma support 0771-693 693.

Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Det innebär att vi inte behandlar din jobbansökan konfidentiellt. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Inför rekryteringsarbetet har Eslövs kommun tagit ställning till önskvärda rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of eslov.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close popup window