Kommunvägledare till Eslövs kommun

Ansök här (9 dagar kvar)
job advertisement image

Med hjärta, framtidstro och våra värdeord - engagemang, nyskapande och allas lika värde - arbetar vi tillsammans för att skapa resultat och nå vår vision; Skånes bästa kommun att bo och verka i 2025.

Den centrala kommunikationsavdelningens uppgift är att leda och samordna det övergripande kommunikations- och varumärkesarbetet i kommunkoncernen. Det innebär bland annat att driva utvecklingen av kommunens webbplats, intranät och andra digitala kanaler samt att stödja organisationen och driva kommunikationsprocesser kopplade till exempelvis arbetsgivarfrågor, samhällsutveckling, destinations- och näringslivsutveckling och social sammanhållning.

Vill du ingå i ett härligt gäng som är ansiktet utåt och gör skillnad för Eslövs medborgare och företagare varje dag? Har du genuin servicekänsla, gott tålamod och ett stort samhällsintresse? Är du engagerad, nyfiken och lösningsorienterad? Då ska du fortsätta läsa.

Vi söker nu en ordinarie kommunvägledare och en timvikarie, som kan stötta vid toppar och semestrar och även kan hoppa in med kort varsel vid annan frånvaro.

Arbetsuppgifter

Du kommer att ingå i ett team som brinner för det gemensamma uppdraget att ge medborgare och företagare den bästa servicen och se till att alla får en positiv upplevelse i sin kontakt med kommunen. Förutom att svara på frågor via telefon och e-post, ge råd och lösa problem, handlägger du en mängd olika ärenden för kommunens sex förvaltningar. Samarbetsförmåga och flexibilitet är avgörande för att du ska fungera och trivas i rollen. Du behöver också med lätthet kunna navigera i olika digitala system, då du arbetar i flera olika verksamhetssystem såsom ärendehantering, telefonisystem, kartsystem och liknande.

Kvalifikationer

Vem är du?
För att lyckas och trivas som kommunvägledare behöver du ha minst treårig avslutad gymnasieutbildning, utpräglad servicekänsla, lätt för att uttrycka dig i tal och skrift, såväl på svenska som engelska, och god förmåga att samarbeta och kommunicera.

Erfarenhet av att ha arbetat i en kommuns kontaktcenter eller motsvarande är meriterande, liksom eftergymnasial utbildning inom till exempel service management.

Du behöver också ha god grundläggande kunskap om hur samhället och offentlig verksamhet fungerar. Erfarenhet av att söka information är också ett krav.

För att kunna hjälpa medborgarna på bästa sätt behöver du ha erfarenhet av att använda olika digitala verksamhetssystem. Det är en fördel om du har erfarenhet från att ha arbetat i en modern IT-miljö för telefoni och ärendehanteringssystem. Du hanterar det svenska språket fullt ut i tal och skrift och du har även goda kunskaper i engelska i både tal och skrift.

Våra medborgare förväntar sig en personlig och god service, något som du ser som självklart. Arbetet med människor innebär att ingen dag är den andra lik. Det är viktigt att du har ett professionellt bemötande och en stor portion tålamod, även i svåra samtal och situationer. Som person är du lugn, uppmärksam och serviceinriktad i ditt bemötande. Du har lätt för att lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera.

Arbetet som kommunvägledare innebär hantering av mycket information, varför struktur och noggrannhet är viktiga egenskaper. Du är en lagspelare och ser det som självklart att rådfråga andra, men även att dela med dig av information och din sakkunskap.

Välkommen att bli en av oss!

Övrig information

I Eslövs kommuns arbetsgivarerbjudande har vi sammanställt tio goda anledningar till att välja oss som arbetsgivare. Ta del av det och läs mer om hur det är att arbeta i Eslövs kommun på vår hemsida; https://eslov.se/arbete-och-arbetsmarknad/jobba-hos-oss/kommunen-som-arbetsgivare/

Medarbetare sökes under förutsättning att tjänsten inte måste tas i anspråk av redan anställd personal eller personer med företrädesrätt.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vid problem med ansökan var god kontakta Visma support 0771-693 693.

Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Det innebär att vi inte behandlar din jobbansökan konfidentiellt. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Inför rekryteringsarbetet har Eslövs kommun tagit ställning till önskvärda rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of eslov.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close popup window