Kommunvägledare till Eslövs kommun

Ansök här (5 dagar kvar)
job advertisement image

Med hjärta, framtidstro och våra värdeord - engagemang, nyskapande och allas lika värde - arbetar vi tillsammans för att skapa resultat och nå vår vision; Skånes bästa kommun att bo och verka i 2025.

Visste du att vid kontakt med Eslövs kommun är det första du möter ofta vårt Kontaktcenter? Vare sig du besöker stadshuset, ringer eller mailar in för att få hjälp med en fråga eller ett ärende. I Kontaktcenter finns det sex medarbetare som välkomnar dig till Eslöv och gör sitt bästa för att ge dig svar på din fråga eller för att guida dig till rätt handläggare.

Arbetsuppgifter

I rollen som kommunvägledare blir du ansiktet utåt för kommunen och arbetar utifrån ett medborgarperspektiv. Du hjälper medborgarna med information och vägledning inom hela kommunens ansvarsområde. Du fångar in kundens behov, bedömer ärendet, besvarar frågor och hanterar olika typer av ärenden. I de fall ärendet inte hanteras i Kontaktcenter fördelas ärandet till rätt person eller andra myndigheter och samhällsfunktioner. Medborgarna kontaktar oss på olika sätt, genom fysiska besök, e-post och telefonsamtal. Din uppgift är att ge medborgaren den bästa servicen den kan få.

Kvalifikationer

Vem är du?
Du har minst en 3-årig gymnasieutbildning. Eftergymnasial utbildning inom till exempel service management är meriterande.
Erfarenhet av att ha arbetat i kundservice eller liknande under minst 2 år inom de senaste 5 åren är meriterande

För att kunna vägleda våra kunder behöver du ha god grundläggande kunskap om hur samhället och offentlig verksamhet fungerar. Erfarenhet av att söka information är också ett krav. Det är en fördel om du har tidigare erfarenhet från arbete med kundservice, exempelvis privat kundtjänst/telefonsupport, hotellreception/bokning eller Kontaktcenter i en offentlig organisation.

För att kunna hjälpa medborgarna på bästa sätt behöver du ha erfarenhet av att använda olika digitala verksamhetssystem. Det är en fördel om du har erfarenhet från att ha arbetet i en modern IT-miljö för telefoni och ärendehanteringssystem. Du hanterar det svenska språket fullt ut i tal och skrift och du har även goda kunskaper i engelska i både tal och skrift. Övriga språkkunskaper är meriterande.

Våra medborgare förväntar sig en personlig och god service, något som du ser som självklart. Arbetet med människor innebär att ingen dag är den andra lik och du kommer finna dig i många olika typer av situationer. Därför är det viktigt att du har ett lösningsorienterat och professionellt bemötande samt en stor portion tålamod, även i svåra samtal och situationer. Som person är du lugn, uppmärksam och serviceinriktad i ditt bemötande. Du har lätt för att lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera. Arbetet som kommunvägledare innebär hantering av mycket information, varför struktur och noggrannhet är viktiga egenskaper att besitta. Du är en lagspelare och ser det som självklart att rådfråga andra, men även att dela med dig av information och din sakkunskap.

Vi välkomnar alla sökande då vi vill spegla Eslövs kommuns alla invånare.

Välkommen att bli en av oss!

Övrig information

I Eslövs kommuns arbetsgivarerbjudande har vi sammanställt tio goda anledningar till att välja oss som arbetsgivare. Ta del av det och läs mer om hur det är att arbeta i Eslövs kommun på vår hemsida; https://eslov.se/arbete-och-arbetsmarknad/jobba-hos-oss/kommunen-som-arbetsgivare/

Medarbetare sökes under förutsättning att tjänsten inte måste tas i anspråk av redan anställd personal eller personer med företrädesrätt.


För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vid problem med ansökan var god kontakta Visma support 0771-693 693.

Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Det innebär att vi inte behandlar din jobbansökan konfidentiellt. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Inför rekryteringsarbetet har Eslövs kommun tagit ställning till önskvärda rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of eslov.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close popup window