Förste socialsekreterare till Eslövs kommun

Ansök här (2 dagar kvar)
job advertisement image

Med hjärta, framtidstro och våra värdeord - engagemang, nyskapande och allas lika värde - arbetar vi tillsammans för att skapa resultat och nå vår vision; Skånes bästa kommun att bo och verka i 2025.

Eslövs kommun eftersträvar en kultur som präglas av jämställdhet, mångfald, ett normkritiskt förhållningssätt och allas lika värde. Det innebär att varje chef och medarbetare är beredda att öka sin kunskap, ifrågasätta sina attityder och värderingar i syfte att inkludera fler grupper.

I Enheten för ekonomiskt bistånd hanterar vi utredningar gällande ekonomiskt bistånd, boendefrågor och sociala kontrakt, budget- och skuldrådgivning samt dödsboanmälningar. Socialsekreterarna på enheten arbetar idag utifrån två team; mottagningsteamet och planeringsteamet. Enheten är inne i ett spännande utvecklingsarbete med att tillvarata de digitala möjligheter som finns för att utveckla nya arbetsmetoder för att möta de utmaningar vi står inför de närmsta åren.

Tjänsten är ett föräldrarvikariat på 12 månader med start omgående eller enligt överenskommelse.

Låter detta spännande? Varmt välkommen med din ansökan!

Arbetsuppgifter

Som förste socialsekreterare är ditt främsta ansvarsområde att stötta dina kollegor, både nya och erfarna med arbetsledning och beslutsstöd. Du fungerar som ett lättillgängligt stöd i det dagliga arbetet och som viktigt komplement till enhetschefen. Du har en viktig roll i verksamhetsutvecklande frågor och säkerställer att socialsekreterarna arbetar i enlighet med det politiska uppdraget. Som förste socialsekreterare har du stora möjligheter att påverka både ditt eget och enhetens arbete.

Du kommer att ansvara för metod- och ärendehandledning i det dagliga arbetet inom områdena ekonomiskt bistånd och sociala kontrakt samt att vägleda arbetsgrupperna. Du håller dig uppdaterad i gällande rättspraxis för att säkerställa en korrekt myndighetsutövning. Du ansvarar för fördelning av ärenden inom ovanstående områden. En viss del av arbetet kommer att innefatta ärendehandläggning. Tillsammans med enhetschefen kommer du initiera och säkerställa metodutveckling och implementering av vårt utvecklingsarbete.

Kvalifikationer

För att arbeta som 1:e socialsekreterare hos oss ser vi att du:
• har socionomutbildning eller annan likvärdig utbildning
• tidigare erfarenhet från arbetsledning samt arbete som socialsekreterare
• du är väl förtrogen med juridiken kring socialtjänsten arbetet
• du har ett modernt coachande och situationsanpassande arbetssätt
• du ser samverkan som en stor och viktig del i ditt arbete
• tidigare erfarenhet av myndighetsutövning och ekonomiskt bistånd

Dina personliga egenskaper:
• du är trygg i din yrkesroll och behåller ett realistiskt perspektiv på olika situationer
• du ser möjlighet till förändringar där nya idéer och förslag kan utvecklas
• du har stor förmåga att skapa teamkänsla och medarbetarengagemang samt visar intresse för och samverkar i övergripande frågor för att skapa mervärde
• du är strukturerad och har lätt för att prioritera dina arbetsuppgifter
• du är duktig på att uttrycka dig på svenska i både tal och skrift
• du är tydlig, kommunikativ och förtroendeingivande
• du trivs att arbeta med människor och du har ett genuint intresse för socialt arbete och allas lika värde

Övrig information

I Eslövs kommuns arbetsgivarerbjudande har vi sammanställt tio goda anledningar till att välja oss som arbetsgivare. Ta del av det och läs mer om hur det är att arbeta i Eslövs kommun på vår hemsida; https://eslov.se/arbete-och-arbetsmarknad/jobba-hos-oss/kommunen-som-arbetsgivare/

Medarbetare sökes under förutsättning att tjänsten inte måste tas i anspråk av redan anställd personal eller personer med företrädesrätt.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vid problem med ansökan var god kontakta Visma support 0771-693 693.

Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Det innebär att vi inte behandlar din jobbansökan konfidentiellt. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Inför rekryteringsarbetet har Eslövs kommun tagit ställning till önskvärda rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of eslov.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close popup window