Förskollärare till Billinge förskola i Eslövs kommun

Ansök här (7 dagar kvar)
job advertisement image

Vi söker en engagerad och kreativ förskollärare som vill vara med och utveckla vår förskola i Eslövs kommun. Hos oss är du inte bara en lärare, utan också en medforskare som tillsammans med barnen upptäcker och lär er om världen.


Ditt uppdrag

 • Som förskollärare hos oss arbetar du för att skapa en trygg, rolig och lärorik förskola. Du leder och utvecklar den pedagogiska verksamheten tillsammans med övriga i arbetslaget. 
 • Som förskollärare har du ett särskilt ansvar för undervisningen och arbetar med läroplanen som bas utifrån varje barns kunskaper, intressen, erfarenheter och förutsättningar. 
 • Som förskollärare förväntas du vara förebild och arbeta aktivt för att alla barn har inflytande och är delaktiga i utbildningen samt är aktiv kring språkutveckling utifrån ett språk och kunskapsutvecklande förhållningssätt.
 • Du synliggör lärande, dokumenterar och följer upp barnens lärandeprocesser över tid i vår lärplattform Unikum.
 • Du samverkar med kollegor, kvalitétsutvecklare, specialpedagog och digitalista för att utveckla pedagogiska projekt och undervisning.
 • Du ser vikten av ett gott bemötande och goda relationer med barn, vårdnadshavare, kollegor och andra du kan tänkas möta i verksamheten.
 • Du deltar i heldagsplaneringar varannan vecka där kompetensutveckling genom kollegialt lärande ingår.
 • Du använder digitala verktyg i undervisningen för att främja barns utveckling.


Din erfarenhet

Krav:

 • Du är legitimerad förskollärare.
 • Du har erfarenhet av att arbeta i förskola.
 • Du har erfarenhet av att arbeta med skolans styrdokument.

Starkt meriterande:

 • Du har erfarenhet av att arbeta med digitala verktyg.
 • Kompetens inom Läslyftet och ICDP.


Är det här du?

 • Du är en modig, flexibel, engagerad samt inlyssnande förskollärare med intresse för ett projekterande arbetssätt, digitalt meningsskapande och tillgängliga och föränderliga lek - och lärmiljöer. Givetvis arbetar du språkutvecklande på bredden och djupet med barnet i fokus.
 • Du är analytisk och reflekterar över pedagogiska metoder för att ständigt förbättra verksamheten.
 • Du är samarbetsvillig och tycker om att arbeta i team. Du delar gärna med dig av dina kunskaper och erfarenheter likväl som du är nyfiken på att utvecklas och lära tillsammans med andra.

Vi erbjuder

Vår förskola jobbar med lärande för en hållbar utveckling i projektform och undervisar utifrån läroplanen med inspiration från Reggio Emiliafilosofin. Målet är en förskola med medforskande, aktiva pedagoger som uppmuntrar och inspirerar barnen att ställa produktiva frågor.

I arbetet med att utveckla verksamheten finns en nyfiken och aktiv ledning, en kvalitétsutvecklare, en specialpedagog och en digitalista som kommer vara ditt bollplank i olika sammanhang.

Vi på förskolan är måna om att skapa de bästa förutsättningarna för att ge dig verktyg att lyckas i ditt uppdrag. Vi har valt att ha heldagsplaneringar för personalen varannan vecka och där ingår också kompetensutveckling i form av kollegialt lärande, detta har visat sig ge positiva effekter både vad det gäller kvalitén på utbildningen och på arbetsmiljön. Det digitala lärandet har utvecklats i stor omfattning och för att möta denna utveckling har både barn och pedagoger tillgång till olika digitala verktyg.

I Eslövs kommun erbjuder vi alla våra anställda arbetskläder för uteverksamhet samt en egen iPad till dokumentation m.m. Eslövs kommun satsar även mycket på personalen i förskolan genom att erbjuda olika kompetensutvecklingar inom bland annat Läslyftet, ICDP (bemötande).


Övrigt

I denna rekrytering arbetar vi med löpande urval, vilket innebär att vi fortlöpande utvärderar ansökningar. Alla ansökningar beaktas och ingen kommer bli anställd innan annonsen löper ut.

Tio goda anledningar till att välja oss som arbetsgivare. Ta del av det och läs mer om hur det är att arbeta i Eslövs kommun på vår hemsida; https://eslov.se/arbete-och-arbetsmarknad/jobba-hos-oss/kommunen-som-arbetsgivare/

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt. Vid problem med ansökan var god kontakta Visma support 0771-693 693

Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Om du har skyddad identitet ansöker du genom att skicka in din ansökan skriftligen eller lämna den i Kontaktcenter på Gröna Torg 2. Märk din ansökan med Rekryteringsavdelningen och annonsens referensnummer.

Enligt Lag (2013:852) om registerkontroll skall du vara beredd att lämna ett registerutdrag (högst ett år gammalt) ur polisens belastningsregister. Utdraget beställs av den arbetssökande själv från Rikspolisstyrelsen. Blankett kan hämtas på www.polisen.se eller på närmsta polisstation.

Medarbetare sökes under förutsättning att tjänsten inte måste tas i anspråk av redan anställd personal eller personer med företrädesrätt.


Om arbetsplatsen

Vi på Billinge förskola arbetar med lärande för en hållbar utveckling i projektform och undervisar utifrån läroplanen med inspiration från Reggio Emiliafilosofin. Det är en filosofi där det kompetenta barnet är i fokus och ges möjlighet att få hitta sitt eget uttryck genom lek, delaktighet och utforskande.

Billinge förskola ingår i ett förskolteam i Eslövs kommun som består av 6 enheter med tre rektorer som har ett nära samarbete. Vi strävar efter att skapa en trygg, likvärdig och utvecklande miljö för både barn och personal.

Eslövs kommun erbjuder hög livskvalitet med trygghet och välmående genom hela livet. Med nya attraktiva boenden, stark gemenskap och trygghet för alla känner vi stolthet över vår plats och vart vi är på väg. Vi utvecklar kommunens olika delar så att du kan bo, leva och verka mitt i Skåne – med hela världen runt hörnet.

Om arbetsplatsen

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of eslov.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close popup window