Fältsekreterare

Ansök här (21 dagar kvar)
job advertisement image

Med hjärta, framtidstro och våra värdeord - engagemang, nyskapande och allas lika värde - arbetar vi tillsammans för att skapa resultat och nå vår vision; Skånes bästa kommun att bo och verka i 2025.

Visste du att Familjeenheten är en verksamhet som består av bland annat familjebehandlare, fältare och familjens hus där målgruppen är barn och unga 0-18år? På enheten finns fältsekreterare, familjebehandlare, specialpedagog, arbetsterapeut och en enhetschef. Till Familjeenheten hör även pedagog och socialrådgivare på Familjens hus, som är en familjecentral.

Arbetsuppgifter

Som fältsekreterare arbetar du förebyggande och främjande med ungdomar under 18 år och är en rådgivande och stödjande insats inom socialtjänsten.
Arbetet innebär samverkan med skolan, fritidsgård, polis samt med föräldrar kring ungdomar som befinner sig i riskzonen eller som önskar råd och stöd i olika frågor som rör tonårstiden.

Som fältsekreterare arbetar du bland annat med:
Fältarbete i ungdomarnas miljöer på kvällstid.
Att stötta och hänvisa ungdomar och föräldrar till rätt hjälp.
Individuell stödkontakt med ungdomar
Riskzonsträffar, dvs samtal med föräldrar vars barn vi är bekymrande för.
Visst riktat förebyggande arbete, vid behov, i skolklasser samt information på föräldramöten kring olika teman.

I tjänsten ingår även viss del av gruppverksamhet.
Verkställande av ungdomstjänst och ungdomsvård.
Medling
Brottsofferstöd

Kvalifikationer

Du som söker ska vara utbildad socionom eller ha annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Vi ser gärna att du har erfarenhet av liknande arbete. Har du dessutom erfarenhet av behandlingsarbete riktat till ungdomar i riskzon för kriminalitet/missbruk är det meriterande!

I rollen som fältsekreterare är det viktigt att du har ett intresse samt förståelse för andra. Med andra ord är det av vikt att du som söker tjänsten är hänsynstagande och kan anpassa ditt bemötande till olika människor och situationer.

Vidare är det viktigt att du har förmåga att skapa goda relationer till de du möter i ditt arbete. Tjänsten som fältsekreterare innefattar även arbetsuppgifter som förutsätter att du kan arbeta teambaserat och därmed är det viktigt att har en god förmåga att samverka och samarbeta med kollegor och olika aktörer.

B-körkort är ett krav för denna tjänst.

Stämmer ovanstående in på dig?
Välkommen med din ansökan!

Intervjuer kommer hållas torsdagen den 21 juli och måndagen den 25 juli.

Övrig information

I Eslövs kommuns arbetsgivarerbjudande har vi sammanställt tio goda anledningar till att välja oss som arbetsgivare. Ta del av det och läs mer om hur det är att arbeta i Eslövs kommun på vår hemsida; https://eslov.se/naringsliv-arbete/arbetsmarknad/lediga-jobb-i-kommunen/eslovs-kommun-som-arbetsgivare/

Medarbetare sökes under förutsättning att tjänsten inte måste tas i anspråk av redan anställd personal eller personer med företrädesrätt.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vid problem med ansökan var god kontakta Visma support 0771-693 693.

Inför rekryteringsarbetet har Eslövs kommun tagit ställning till önskvärda rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Enligt Lag (2013:852) om registerkontroll skall du vara beredd att lämna ett registerutdrag (högst ett år gammalt) ur polisens belastningsregister. Utdraget beställs av den arbetssökande själv från Rikspolisstyrelsen. Blankett kan hämtas på www.polisen.se eller på närmsta polisstation.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of eslov.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close popup window