Eslövs kommun söker lärare i fritidshem/fritidspedagog till grundsärskola

Ansök här (4 dagar kvar)
job advertisement image

Med hjärta, framtidstro och våra värdeord - engagemang, nyskapande och allas lika värde - arbetar vi tillsammans för att skapa resultat och nå vår vision; Skånes bästa kommun att bo och verka i 2025.

Visste du att vårt arbete i grundsärskolan gör stor skillnad!

Elever som inte har möjligheten att nå kunskapskraven för grundskolans läroplan, och som har en intellektuell funktionsvariation, har rättigheten att läsa enligt läroplanen för grundsärskolan. Grundsärskolans läroplan är indelad enligt två inriktningar; ämne och ämnesområde och det är möjligt för en elev att läsa en kombination av dessa. Att gå i grundsärskola innebär att eleven får en, utifrån behov och förutsägningar, anpassad utbildning och undervisning.

På Bredablick grundsärskola går elever från årskurs 1-9. Elevgrupperna är (oftast) mindre, 4-8 elever per klass, och personaltätheten hög. I dagsläget är eleverna fördelade i två byggnader, dels på Bredablick (där de flesta elever går) men 1 klass befinner sig i lokaler på närliggande högstadieskola, Norrevångsskolan. I alla klasser arbetar minst en lärare/specialpedagog och en eller flera barnskötare/elevassistenter.

Arbetsuppgifter

Som lärare i fritidshemmet/fritidspedagog på vår grundsärskola har du ett övergripande pedagogiskt och samordnande ansvar för vårt fritidshem. Du planerar, delegerar, genomför och utvärderar den pedagogiska verksamheten på vårt fritidshem. I en ledande roll samt i ett nära samarbete med övrig fritidspersonal ser du till att våra elever erbjuds en innehållsrik och meningsfull fritidshemsverksamhet.

Du arbetar för att eleverna skall känna sig så delaktiga och självständiga som möjligt i alla sammanhang. Du har förmåga att anpassa den digitala lärmiljön utifrån elevens behov på både individ- och gruppnivå. Tillsammans hittar vi olika vägar för att leda arbetet på fritidshemmet framåt.

På vår skola är det viktigt att elevernas förutsättningar och behov får styra lärmiljön och dess innehåll. Eleverna ges även möjlighet till inflytande och delaktighet. I ditt uppdrag på Bredablickskolan kommer du att få ta en aktiv del i utvecklingen av det pedagogiska arbetet på skolan.

Verksamheten genomsyras av Bredablickskolans vision UNIK, vi lär för livet och rustar för framtiden.
Utveckling - Alla utvecklas utifrån sina förutsättningar och sin förmåga
Nyfikenhet - Alla är nyfikna och kreativa, en förutsättning för lärande
Individfokus - Alla blir bemötta med respekt och alla känner sig värdefulla
Kommunikation - Alla kan uttrycka sig och förstå sin omvärld med hjälp av olika kommunikationsvägar

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad lärare i fritidshem/fritidspedagog. Du är lösningsbenägen, inspirerande, flexibel och kreativ. Du behöver kunna fånga upp varje individ i gruppen så att alla blir delaktiga. Du är tydlig i din undervisning, lyhörd för elevernas behov och kommunikation samt har förmågan att vara oberörd och konsekvent även i utsatta situationer.

Du arbetar lugnt och systematiskt med lågaffektivt bemötande samt har ett positivt och inkluderande förhållningssätt till elever, kollegor och vårdnadshavare.

Har du erfarenhet av och kunskap av att arbeta med NPF och utåtagerande elever är det en merit. Det är även bra om du har kunskap i TAKK men det är inget krav. Du tar egna initiativ, sätter igång aktiviteter och uppnår resultat. Du är också kreativ och kommer ofta med idéer.

För att passa som lärare i fritidshem/fritidspedagog hos oss är det viktigt att du har viljan att arbeta tillsammans med kolleger gentemot ett gemensamt mål, där varje elev i grundsärskolan ska lyckas utifrån sina individuella förutsättningar.

Vi ser fram emot din ansökan!

Övrig information

I Eslövs kommuns arbetsgivarerbjudande har vi sammanställt tio goda anledningar till att välja oss som arbetsgivare. Ta del av det och läs mer om hur det är att arbeta i Eslövs kommun på vår hemsida; https://eslov.se/naringsliv-arbete/arbetsmarknad/lediga-jobb-i-kommunen/eslovs-kommun-som-arbetsgivare/

Medarbetare sökes under förutsättning att tjänsten inte måste tas i anspråk av redan anställd personal eller personer med företrädesrätt.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vid problem med ansökan var god kontakta Visma support 0771-693 693.

Inför rekryteringsarbetet har Eslövs kommun tagit ställning till önskvärda rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Enligt Lag (2013:852) om registerkontroll skall du vara beredd att lämna ett registerutdrag (högst ett år gammalt) ur polisens belastningsregister. Utdraget beställs av den arbetssökande själv från Rikspolisstyrelsen. Blankett kan hämtas på www.polisen.se eller på närmsta polisstation.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of eslov.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close popup window