Eslövs kommun söker kontaktpersoner, avlösare och ledsagare

Ansök här (11 dagar kvar)
job advertisement image

Med hjärta, framtidstro och våra värdeord - engagemang, nyskapande och allas lika värde - arbetar vi tillsammans för att skapa resultat och nå vår vision; Skånes bästa kommun att bo och verka i 2025.

Visste du att i Eslövs kommun tycker 9 av 10 medarbetare att sitt arbete är meningsfullt?

Vårt uppdrag inom vård och omsorg är att ge bra service och trygghet till våra brukare genom att aktivera, stötta och skapa socialt sammanhang.

Som ledsagare, avlösare eller kontaktperson stöttar du en person med funktionsvariation till ett aktivt, socialt och meningsfullt liv. Uppdragen passar dig som vill jobba extra några timmar i veckan eller månaden.

Arbetsuppgifter

Ditt uppdrag som ledsagare möjliggör för den enskilde individen att delta i aktiviteter utanför hemmet. Det är brukarens egna önskemål som ligger i fokus, men ibland kan man behöva jobba med motivationen och ge förslag på aktiviteter. Variationen på aktiviteter är stor och kan innebära promenader, biobesök och umgås med vänner. I uppdraget som ledsagare ingår inga omvårdnadsuppgifter och du är timanställd hos oss.

Som avlösare ger du anhöriga till barn med en funktionsvariation en möjlighet till avlastning, vila och delta i egna aktiviteter utanför hemmet. Ditt uppdrag handlar om att aktivera brukaren utifrån dess behov och intressen. Aktiviteterna sker i hemmet eller i dess närmiljö, tillexempel en lekplats i närheten. Som avlösare innebär det att du hjälper till vid toalettbesök, med den personliga hygienen och med att tillreda mindre måltider men inget annat hushållsarbete. Som avlösare är du timanställd hos oss.

Att vara kontaktperson skiljer sig från att vara ledsagare och avlösare då detta är ett uppdrag med en ersättning i form av arvode och omkostnadsersättning. Uppdragets omfattning är ett par timmar i veckan eller månaden. Som kontaktperson är du en medmänniska som stöttare den enskilda individen efter dennes behov och intresse, för ett självständigt liv. Du finns där för att ge enkla råd i vardagssituationer och bidra till en aktiv fritid.

Kvalifikationer

Vi söker dig som vill arbeta med människor där du visar intresse och förståelse för andra. Du arbetar utifrån den enskildes behov och intressen och anpassar dig efter olika situationer. Du är relationsskapande och samarbetar väl med de kontakter som förekommer i din yrkesroll. För att trivas i din roll är det viktigt att du ser varje individ och förstår hur viktig du är för att bidra till en meningsfull vardag. I uppdragen arbetar du ensam med brukaren, därför är det viktigt att du är trygg i din roll.

För att vara aktuell måste du vara 18 år eller äldre. Du behärskar det svenska språket då kontakt med brukare sker på svenska. Tjänsterna går bra att kombinera med en annan huvudsaklig sysselsättning men för att vara aktuell som ledsagare eller avlösare kan du inte ha en heltidstjänst i Eslövs kommun.

Du behöver även visa upp ett belastningsregister vid eventuell anställning. Tänk på att det är olika belastningsregister beroende på vilka brukare som du ska jobba med: Ett för arbete med barn med funktionsnedsättning och ett för att arbeta med övriga brukare. Följ länkarna nedan för att beställa hem ett belastningsregister redan nu.

https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/barn-med-funktionsnedsattning/

https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/kontrollera-dina-uppgifter-i-belastningsregistret/

Övrig information

I Eslövs kommuns arbetsgivarerbjudande har vi sammanställt tio goda anledningar till att välja oss som arbetsgivare. Ta del av det och läs mer om hur det är att arbeta i Eslövs kommun på vår hemsida; https://eslov.se/arbete-och-arbetsmarknad/jobba-hos-oss/kommunen-som-arbetsgivare/

Medarbetare sökes under förutsättning att tjänsten inte måste tas i anspråk av redan anställd personal eller personer med företrädesrätt.


För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vid problem med ansökan var god kontakta Visma support 0771-693 693.

Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Det innebär att vi inte behandlar din jobbansökan konfidentiellt. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Inför rekryteringsarbetet har Eslövs kommun tagit ställning till önskvärda rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of eslov.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close popup window