Engagerad LSS-handläggare sökes till Myndighetsenheten i Eslövs kommun

Ansök här (4 dagar kvar)
job advertisement image

Söker du en arbetsplats där din kompetens som socionom kommer att uppskattas och utmanas? Vi letar efter en nyfiken och driven LSS-handläggare som vill vara med och göra en verklig skillnad för våra medborgare. 

Ditt uppdrag

Som LSS-handläggare kommer du arbeta med individen i fokus och verka för att stärka individens förmåga. Dina huvudsakliga ansvarsområden är att utreda, bedöma, följa upp samt fatta beslut om individers behov av stöd och service enligt LSS-lagstiftningen (lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade). 

Du kommer även hantera överklagningsprocessen när det kommer till att skriva yttrande till domstolen men även att stötta individen med att utforma sitt överklagande vid behov. I rollen ingår att delta i SIP-möten, nätverksmöten och samverkansteam. Rollen som LSS-handläggare innefattar även ett stort fokus på att skriva utredningar. 

Som LSS-handläggare har du en nära dialog med de som söker insatser hos kommunen samt deras anhöriga. I Eslövs kommun ansvarar LSS-handläggaren inte för sjuklöner och verkställer inte insatserna som beviljas utan vi har en verkställighet som ansvarar för den delen. 

Din erfarenhet

Du har en svensk socionomexamen. Vi söker dig som har erfarenhet av myndighetshandläggning och vi ser det som starkt meriterande om du har erfarenhet av arbete som LSS- och socialpsykiatrihandläggare. 

Vi ser det som en fördel om du har erfarenhet av arbete inom LSS verkställighet, men det är inget krav. Om du har erfarenhet av att arbeta inom verksamhetssystemet Lifecare ser vi det som positivt. Du behöver ha körkort för manuell växellåda.

Rollen som handläggare innefattar stort fokus på att skriva vilket innebär att det förutsätter att du har en god förmåga att upprätta tydliga texter. Som LSS-handläggare har du kontakt med flera olika parter, vilket förutsätter att du har en utvecklad förmåga att anpassa ditt budskap efter mottagare.

Är det här du?

För att trivas i rollen förutsätter det att du har ett stort intresse för målgruppen. Som LSS-handläggare arbetar du självständigt med dina ärenden men vi har ett nära samarbete inom teamet där vi kontinuerligt diskuterar ärenden med varandra. Du behöver ha en god förmåga att strukturera upp ditt arbete för att på ett effektivt sätt kunna planera och prioritera i ditt arbete.

Vi söker dig som har en god samarbetsförmåga eftersom du kommer samarbeta med andra, både inom utanför den egna verksamheten. Humor är en viktig egenskap i rollen som LSS-handläggare och tillsammans hanterar vi krav och motgångar. Vi tror du är duktig på att arbeta i processer och bygga nya arbetssätt för att skapa teamkänsla.

Vi erbjuder

Hos oss kommer du få en skräddarsydd introduktion utifrån dina egna förutsättningar, så att du verkligen känner att du har det stöd du behöver för att lyckas i ditt uppdrag. Du kommer få möjlighet att samarbeta med olika professioner och utveckla en helhetssyn kring de stöd som finns för medborgarna.

Eslöv kommuns Stadshus ligger på promenadavstånd från tågstationen. Det finns parkeringsplatser på stadshuset samt tillgång till ett litet gym. Vi erbjuder kompetensutveckling för vår personal och det finns möjlighet att ta på sig andra uppdrag inom verksamheten. Vi erbjuder distansarbete utifrån vad verksamheten tillåter.

Om arbetsplatsen

Myndighetsenheten är organiserad inom förvaltningen Vård och Omsorg som omfattar tre verksamhetsområden; Äldreomsorg och funktionsnedsättning, Socialtjänst över 18 år samt Ekonomiskt bistånd. Med den enskilde individens behov i fokus erbjuder vi individanpassad vård, omsorg, stöd och service.

Du kommer välkomnas av ett team med högt i tak och som tycker det är väldigt roligt tillsammans. Vi har ett nära samarbete med varandra där dörren alltid är öppen. Vi är till för varandra.

Varmt välkommen med din ansökan

Övrigt

I denna rekrytering arbetar vi med löpande urval, vilket innebär att vi fortlöpande utvärderar ansökningar. Alla ansökningar beaktas och ingen kommer bli anställd innan annonsen löper ut.

Tio goda anledningar till att välja oss som arbetsgivare. Ta del av det och läs mer om hur det är att arbeta i Eslövs kommun på vår hemsida; https://eslov.se/arbete-och-arbetsmarknad/jobba-hos-oss/kommunen-som-arbetsgivare/

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt. Vid problem med ansökan var god kontakta Visma support 0771-693 693

Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Om du har skyddad identitet ansöker du genom att skicka in din ansökan skriftligen eller lämna den i Kontaktcenter på Gröna Torg 2. Märk din ansökan med Rekryteringsavdelningen och annonsens referensnummer.

Medarbetare sökes under förutsättning att tjänsten inte måste tas i anspråk av redan anställd personal eller personer med företrädesrätt.

Om arbetsplatsen

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of eslov.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close popup window