Controller till Kultur- och Fritidsförvaltningen

Ansök här (1 dagar kvar)
job advertisement image

Med hjärta, framtidstro och våra värdeord - engagemang, nyskapande och allas lika värde - arbetar vi tillsammans för att skapa resultat och nå vår vision; Skånes bästa kommun att bo och verka i 2025.

Visste du att Kultur- och Fritidsförvaltningen arbetar på uppdrag av Kultur- och Fritidsnämnden med att erbjuda ett rikt kultur- och fritidsutbud.

Inom förvaltningen arbetar det ca 70 personer uppdelade på verksamheter som
• Bibliotek
• Kulturskola
• Öppen fritidsverksamhet
• Bad
• Kultur (barn, ungdom och vuxen)
• Stöd till föreningar och studieförbund
• Idrotts- och fritidsanläggningar
• Samlingslokaler

Arbetsuppgifter

Som controller för Kultur- och Fritidsförvaltningen kommer du bland annat att leda förvaltningens strategiska ekonomiprocesser och ha det övergripande ansvaret för arbetet med budget, bokslut och uppföljningar. Då du är ensam controller på förvaltningen kommer du att arbeta både strategiskt och operativt. Strategiskt att se till helheten, samtidigt som du behöver förstå och bistå verksamheternas behov av att driva ekonomifunktionen framåt i det dagliga arbetet. Vi tror att du vill hantera arbetsuppgifter av varierande komplexitet och innehåll då olika typer av administrativa arbetsuppgifter förekommer.

Du ansvarar för de ekonomiska processerna och tillsammans med förvaltningens verksamhetschefer, medarbetare och övriga ekonomifunktioner i kommunen, vidareutvecklar du formerna för ekonomistyrning, redovisning, internkontroll och nyckeltalsarbete.
Det är viktigt med god samarbetsförmåga och att vara serviceinriktad, då du ska ge stöd och service till organisationens olika delar.

Vi arbetar i program som raindance, proceedo och qlickview

Kvalifikationer

Du som söker till oss har högskole-/universitetsexamen med ekonomisk inriktning alternativt arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du får gärna, men inte nödvändigtvis, ha erfarenhet av kvalificerat budget-, prognos och analysarbete och det är meriterade om denna kommer från offentlig verksamhet, gärna från kultur och fritidssektorn

Du har god förståelse för ekonomi- och organisationsfrågor samt god pedagogisk förmåga där du kan skapa ekonomisk förståelse även hos den som inte är ekonom. Du arbetar lyhört och utåtriktat i samverkan med berörda verksamheter och personer och du har därmed lätt för att samarbete med alla typer av personligheter.

Du har en god analytisk förmåga och du ser kopplingen mellan ekonomi, resultat, verksamhet samt måluppfyllelse

Hos dig har vi en nyfiken, engagerad och flexibel controller som vill vara med och utveckla Kultur- och Fritidsverksamheten.

Övrig information

I Eslövs kommuns arbetsgivarerbjudande har vi sammanställt tio goda anledningar till att välja oss som arbetsgivare. Ta del av det och läs mer om hur det är att arbeta i Eslövs kommun på vår hemsida; https://eslov.se/arbete-och-arbetsmarknad/jobba-hos-oss/kommunen-som-arbetsgivare/

Medarbetare sökes under förutsättning att tjänsten inte måste tas i anspråk av redan anställd personal eller personer med företrädesrätt.


För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vid problem med ansökan var god kontakta Visma support 0771-693 693.

Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Det innebär att vi inte behandlar din jobbansökan konfidentiellt. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Inför rekryteringsarbetet har Eslövs kommun tagit ställning till önskvärda rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of eslov.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close popup window