Digital stadsvandring i östra Eslöv

Välkommen till en virtuell vandring genom Eslövs centrala delar öster om järnvägen. 

Torsten Helander, planarkitekt, kommer göra ett nedslag per dag mellan den 1 och 24 december och berätta lite om Eslövs historia och planerna för framtiden. Historia och vision blandas med fiktion och drömmar. Följ oss här, på Facebook och Instagram.

Digital stadsvandring i östra Eslöv 1-24 december 2020

En stad är inte bara vad den ser ut att vara, utan också vad den är, vad den varit med om och vad den kommer att bli.

En stad är inte bara vad den ser ut att vara, utan också vad den är, vad den varit med om och vad den kommer att bli. Staden rör sig. Järnvägsstaden står och väger mellan minne och glömska, men också mellan stagnation och utveckling. Här finns förutsättningar för dynamik och framtid. Stomme och historia. Mellanrummen väntar på nya innehåll.

Eslövs kommun har ambitionen att på olika sätt skapa kontaktytor med medborgare. En del i detta är att nu, i samband med att kommunen arbetar med olika planer för stadsutvecklingen i området, genomföra en stadsvandring. En guidad tur i de stationsnära delarna, genom historien och in i framtiden.

Vi kommer alltså att prata lite om stadens historia och framtid, men också om kommunens utvecklingstankar och ansvar i stadsförnyelsen, enskilda och allmänna intressen, lag och överenskommelser, och vad som kan komma upp, stort och litet.

Vandringen var tänkt att genomföras i höst men skjuts, med anledning av restriktioner och försiktighetsmått, upp till våren. Fram till dess vill vi gärna bjuda några smakprov och lite inblick i vad det kan komma att handla om.

Vi bjuder därför i väntan på våren, till en digitala vandring, först på din dator, sen om du vill, ut i ljuset för att forska på egen hand, och slutligen, på andra sidan puckeln i sällskap med oss. Vad ser du, och vad ser vi, i detta Eslöv?

Så, välkommen till en virtuell vandring genom Eslövs centrala delar öster om järnvägen, där luggslitna delar får nytt liv. Vi gör några nedslag och när det blir vår, traskar vi på riktigt.

Torsten Helander

Adventskalender

Vi presenterar en ny berättelse om Eslöv öster om järnvägen varje dag mellan den 1 och 24 december. I vår gör vi förhoppningsvis vandringen på riktigt. Till dess, traska gärna själv och se vad du kan se i dessa av minnen tyngda och blottade delar… Sök gärna mer information på nätet och i andra källor om allt vi sagt, och det vi missat, som du vill lägga till. I så fall gör du det genom att lämna dina synpunkter på Fördjupad översiktsplan för Östra Eslöv.

Fick du hjälp av informationen på sidan?

Här kan du lämna synpunkter på sidans information. Tack för att du hjälper oss att göra webbplatsen bättre!

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of eslov.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close popup window