Slutförda projekt

Här berättar vi inte om de stora flashiga projekten som byggs, utan om de mindre, men väl så avgörande och viktiga.

Renovering av broräcke vid Ellinge slott

Broräcket strax söder om Ellinge slott, över Bråån, har varit i dåligt skick. Men nu är det nya på plats! Det är Gösta Ahlquist AB som har lett entreprenaden för vår räkning.

De gamla granitståndarna har vi bevarat av kulturhistoriska skäl. Dessutom har vi specialanpassat räcket till deras placering. Räcket är svartlackerat för att bättre smälta in i den historiska miljön samtidigt som det är ett trafiksäkert modernt vägräcke.

Äntligen är broräcket på plats!

Grusplantering på hållplats Måns Andreas väg i Billinge

När vi byggde om hållplatsen Måns Andreas väg i Billinge förra året blev det en yta bakom väderskyddet som ”blev över”. Vilket bra tillfälle att testa nåt nytt tänkte vi då!
Det vi testar är en grusplantering, egentligen inget nytt, naturen har jobbat såhär långt före oss. Vi har helt enkelt valt att plantera växter i en väldränerad planteringsbädd som består av grus. Innan plantorna sätts ner har all jord tagits bort från rötterna, detta för att vi inte vill ha något organiskt material i växtbädden.

Det kanske låter konstigt att inte vilja ha något organiskt material i växtbädden? Men, plantorna som vi valt är sådana som växer i dessa markförhållanden i sin naturliga miljö, så de är anpassade till att klara av det, och om vi inte har något organiskt material så försvårar vi för ogräset att få fäste!

På våren kommer det lökar som sedan avlöses av perenner av olika slag. Så ta en sväng förbi nästa gång du är i Billinge!

Här vid den röda ringen är det som hållplatsen och grusrabatten ligger.

Här kan du se hur växterna kommer att se ut när de blommar och har tagit sig lite. Klicka på bilden för att göra den större.

Fick du hjälp av informationen på sidan?

Här kan du lämna synpunkter på sidans information. Tack för att du hjälper oss att göra webbplatsen bättre!

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of eslov.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close popup window