Miljögiftkonferensen i Eslöv 2019

- om  farliga kemiska ämnen, effekter och lite verktyg

Boka in den 18 november för en inspirerande dag för ökad förståelse kring miljögiftproblematiken. En fantastisk möjlighet till kompetensutveckling om hur kemikalier påverkar miljön och hälsa. Vi riktar oss till dig som arbetar med miljöfrågor, undervisar eller är beslutsfattare. Målet med dagen är att samla människor med vilja att lära mer om miljögifter, vad de ställer till med och hur vi kan arbeta för att skapa en Giftfri miljö.

Dagens moderator är Ethel Forsberg, generaldirektör för forskningsrådet Forte med ett starkt engagemang för dessa frågor.  För att skapa balans och god stämning under dagen så kommer Emil Jensen och Rick Titrö att kliva upp på scenen då och då för att spela och sjunga för oss.

Konferensen börjar 9.00, med fika och registrering, och håller på till 16.00. Vi kommer att vara i Eslövs medborgarhus, ett hus som är värt ett besök bara själva byggnaden.

Talarna

Programmet är inte riktigt klart, men det mesta är på plats. Här kan du se några av talarna.

Anneli Hultén

Landshövding i Skåne län inviger dagens konferens.

Logga för Naturskyddsföreningen.Naturskyddsföreningen

Kommer att föreläsa under temat ”Våra segrar”.
Här kan du läsa mer om Naturskyddsföreningen och deras arbete.  

Ethel Forsberg

Dagens moderator.

Generaldirektör för forskningsrådet Forte. Tidigare generaldirektör för Kemikalieinspektionen. Utbildad landskapsarkitekt och haft en rad andra höga yrkespositioner. 

Ethel har skrivit boken ”Makt, plast, gift och våra barn”.

Annika Hanberg

Professor i toxikologi på Karolinska institutet, kommer att prata om hur barn påverkas av exponering för hormonstörande ämnen.

Här kan du se en film om Annika när hon berättar om gifter.

Här kan du läsa en artikel om Annika, ftalater och barn.  

Ola Svahn

Forskare på Högskolan Kristianstad berättar om LUSKA, en studie över utsläpp av läkemedel från reningsverk.

Här kan du läsa Olas egna ord om sin forskning. 

Här kan du läsa om Olas studie, utsläpp av läkemedel. 

Maj Rundlöf

Forskare på Lunds universitet ska prata bieffekter. Om vad som händer med de livsviktiga pollinatörerna i kemikaliesamhället.

Här kan du läsa om Majs forskning. (Engelsk text)

Här kan du läsa om Majs egna ord om sin forskning. Det finns även länkar till hennes publikationer. (Engelsk text)

Annelie Johansson, LänstyrelsenAnnelie Johansson

Miljödirektör på länsstyrelsen i Skåne ska visa på kopplingar mellan miljögifter och Agenda 2030.

Här kan du höra Annelie prata om Agenda 2030 och varför det är viktigt. 

Estradörer

Emil Jensen

Foto: Adrian Recordings

Emil Jensen

Emil Jensens liveframträdanden är som sommarprat på scen, där hans låtskatt varvas med personliga mellansnack, komik och allvar, i en helt egen blandning.

Genom åren har Emil prisats för sin ordkonst och musik, men också för det engagemang som löper genom hans texter och artisteri och inte lämnar någon oberörd.

Emil har fått ta emot flertal priser genom åren och fick senast 2017 Evert Taube-priset för sitt låtskrivande. Just nu är han artist in residens på Vara Konserthus, han hörs på söndagar i ”Godmorgon, världen!” i Sveriges Radio och återkommande i ”Tankar för dagen”. Eller ”Tvångstankar för dagen” som Emil själv kallar det.

Här kan du läsa mer om Emil och hans arbete. 

Rick Titrö av Johan Lindén

Foto: Johan Lindén

Rick Titrö

Efter två år på Visskolan i Västervik återvände Rick Titrö till Skåne hösten 2014. Förra gången han bodde där brukade Rick stå och föra oväsen för förbipasserande väsen på Lund Central. Nu fokuserar han hellre på att flänga runt mellan Malmö och Kiruna.

Med ett tydligt samhällsengagemang och ett stort intresse för människans mentala små skrymslen har Rick Titrö skrivit ett stort antal låtar i olika genrer, dock med ett fokus på visor som lika gärna skulle kunna vara en del av punken.

Här kan du lyssna på Rick. 

Konferensen är ett samarbete mellan:

Fick du hjälp av informationen på sidan?

Här kan du lämna synpunkter på sidans information. Tack för att du hjälper oss att göra webbplatsen bättre!

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of eslov.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close popup window